Lerende Leiders in actie

 

Wat maakt dat het paard je kan laten ervaren wat geen training of boek je kan bijbrengen?

Paarden reageren vrij van oordeel en geven daarmee in het hier & nu pure feedback op ons leiderschapsgedrag. Ze zijn daarmee een goede en soms confronterende spiegel van ons eigen handelen.

In samenwerking met het paard kun je toetsen of je echt jezelf kunt zijn. Zijn we authentiek in ons handelen? Het paard heeft geen belang, maar reageert puur en zonder oordeel hoe je overkomt. Bij een mens zit er altijd een filter tussen. Een filter tussen ons denken en doen. Als mens ontwijken we de confrontatie, ook al zeggen we van niet. Het paard haalt deze filter eruit. Het paard laat zien wat je daadwerkelijk in beweging brengt. En zo kun je jezelf afvragen of dat is wat je echt in beweging wilt brengen.

)* met in de video Toin de Ruiter en Change

Lees meer...

Om de hoek en dichterbij dan je denkt....

De Achterhoek – bron van inspiratie

In 2004 vertrokken we vanuit het Groene Hart op zoek naar gemoedelijkheid, rust en ruimte. Onze reis voerde ons oostwaarts door de Betuwe en de regio Arnhem, en eindigde in de Achterhoek. Het hartelijke ontvangst tijdens het jaarlijkse Olburgse feest in het eerste weekend van augustus, staat mij nog helder voor de geest. Jong en oud, inwoners, buurtgenoten en oud-inwoners kwamen samen in de grote tent. Naast het veld stond een kleine kermis met een nostalgische zweefmolen. Gemoedelijkheid en gastvrijheid voerden er de boventoon.
De mensen hier zijn kalm en nuchter. Toen ik hier net kwam wonen, werd me wel eens gezegd als ik ergens tegenaan liep: 'komt wel goed.'

Natuurlijk contact

Van vogelgezang en dartelende reetjes tot grazende koeien in de wei en bij mooi weer de geur van pas gemaaid gras - jeugdherinneringen aan vakanties in Zelhem komen weer boven.
Elke keer als ik terugkom van klanten in het westen van het land en met de pont de...

Lees meer...

Verleg je horizon in de Achterhoek; Durf, Daadkracht, Doen!

Ontdek de Achterhoek: Durf, Daadkracht, Doen!

De Achterhoek, wat komt uit het Nedersaksische Achterhook, vormt het oostelijke deel van Gelderland, begrensd door de IJssel in het westen, Twente en Salland in het noorden, en Duitsland in het oosten en zuiden.
Dichterbij dan je denkt: vanuit Utrecht ben je er al in een uurtje!
Ontdek historische steden als Doesburg, Zutphen, en het pittoreske Bronckhorst, evenals plaatsen als Doetinchem, Winterswijk en Aalten. Boekenliefhebbers moeten zeker Breederode bezoeken, de boekenstad bij uitstek.

Achter de coulissen

De Achterhoek staat bekend om zijn karakteristieke coulisselandschap: kronkelige landweggetjes langs imposante bomen, door bossen en langs boerderijen, met steeds veranderende uitzichten. Dit landschap, gevormd door eeuwen van boerenarbeid, biedt een unieke ervaring.
Steeds weer andere verassende zichtlijnen.
Wanneer ontdekte je voor ‘t laats nieuwe dingen over jezelf. Dingen die je altijd al had, maar nog niet had...

Lees meer...

Hoe kies ik de beste coach?!

3 belangrijke vragen die helpen jouw coach te kiezen

Coaching is hot, niet alleen om gecoacht te worden, maar ook om te coachen. Het aantal coaches is in Nederland de laatste jaren exponentieel gestegen; bijna iedereen met wat mensenkennis noemt zich tegenwoordig coach.
Ze komen voor in allerlei soorten en maten, met namen zoals life-coach, NLP-coach, flow-coach of smart-coach.
Er zijn zelfbenoemde business coaches, succesgoeroes die succes beloven met prachtige verhalen en methoden zoals flow-coaching, life-coaching, NLP-coaching of i-coaching.

Coaches schieten als paddenstoelen uit de grond: vier keer zoveel dan vijf jaar geleden (bron: Intermediair)  

Het zijn er zoveel, je kunt er bijna het IJsselmeer mee kan dempen...

Dit baart zorgen, want het risico bestaat dat jij geld verspilt of zelfs achteruitgaat in plaats van vooruit.
Met jouw kennis en ervaring verdien je toch alleen het beste?!

Stel jezelf daarom vooraf een aantal vragen, zodat je op basis van zowel...

Lees meer...

If something is free, ‘you’ are the product....

Mag iedereen (ongevraagd) weten welk merk onderbroek je draagt?

Tijdens onze dagelijkse online activiteiten, waarbij we uren op het internet doorbrengen - deels voor werk, deels voor privédoeleinden - onthullen we vaak onbewust veel van onze privacy. Deze inbreuk gebeurt vaak zonder ons volledige besef en wordt regelmatig gebagatelliseerd.
Maar waarom blijven bedrijven, met name grote technologiebedrijven en zelfs overheden, op systematische wijze onze persoonlijke gegevens verzamelen en analyseren?

Wat is de reden achter de 'gratis' diensten zoals die van Facebook, Google of WhatsApp?
Hoe genereren zij hun inkomsten?
Waar ligt hun verdienmodel?

 

If something is free, ‘you’ are the product!

Ongemerkt verzamelen, analyseren en verkopen bedrijven onze persoonlijke gegevens aan andere bedrijven (en overheden!) die hun diensten (en beleid) daarop afstemmen. Zij streven naar winstmaximalisatie, hieruit ontstaat het fenomeen van "surveillancekapitalisme"....

Lees meer...

Food for thought

 

Voeding meer dan eten alleen

Een van de belangrijkste in ons dagelijks leven is voeding. Niet alleen wat we eten en drinken, ook wat op verschillende anderen manieren “binnen” krijgen. Denk daarbij aan alles via de (social) media, je werk en met wie je om gaat.

Omdat wat je binnen krijgt direct invloed heeft op hoe je voelt en doet, is het zo belangrijk stil te staan bij wat voor jou “goede” voeding is.

Welke keuze maak je in je voeding en welk effect heeft dat?

In deze vlog’s nemen wij, Eric-Jan Verdoold als life-style expert en ik je mee, geven tips and suggesties zodat je jouw eigen optimale voeding vindt. Veel kijk-luisterplezier!

Lees meer...

Slagveld onder ICT-professionals: hoge beloning, weinig waardering

IT-consultants verdienen beter

Uit recent onderzoek en tientallen interviews met IT-professionals, blijkt dat riante beloning al lang niet meer gelijk staat aan het werkgeluk dat een IT-professional ervaart.

 “Ik heb eigenlijk alles voor elkaar, maar ben toch niet gelukkig, niet helemaal tevreden.” Collin 38 jaar)*, Senior IT-consultant.

Wat is er aan de hand en gaat er mis? En wat is hieraan te doen?

* De namen in de artikel zijn omwille van privacy veranderd.

Continue verandering vraagt veel

Kenmerkend voor de IT-branche, is de grote verscheidenheid aan functies, van CISO tot Product-owner, van Architect tot UX-designer.

De IT is een continue veranderende wereld waarbij de technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Ontwikkelingen zoals Internet of Things (IoT), Cloud Computing en Artificial intelligence (AI) doen een groot beroep op het aanpassingsvermogen van de IT-professional.

Opvallend is, dat de meeste professionals in de IT zijn gaan...

Lees meer...

Spring vooruit met achterwaartse doelen stellen!

Backwardplanning (achterwaarts plannen) gebruiken om doelen te stellen.

Als het je doel is om binnen vijf jaar accountdirector te worden, waar begin je dan met jouw planningsproces? Of als van ZZP'er ondernemer wilt worden, je eigen bedrijf wilt opbouwen, wat wordt dan je plan?

De meesten van ons zouden beginnen met een plan opstellen, van het begin tot het eind.
Je stelt een doel, bepaalt wat je als eerste gaat doen en wat daarna. Vervolgens maak je een tijdlijn waarop elke stap bereikt moet zijn. Heel logisch en lineair.

Dit is een solide, veel gebruikte vorm van het stellen van (persoonlijke) doelen. Een klassieker zou je kunnen zeggen.
In combinatie met andere doelstellings-methode werkt het goed en heb je een motiverende methode om verder te komen.

Maar kan het ook slimmer en effectiever?

Pak het achterstevoren aan!

Er is nog een andere, simpelere maar minder gebruikte methode voor het stellen van doelen, die nog krachtiger is: start met het einde voor ogen.
Het wordt...

Lees meer...

Tetris, een manier van leven!

Waaraan heb ik dit verdiend?! Het blokje past niet,  ** ik heb verloren. 

Tetris een oude bekende. Lukt het je om de blokjes in de juiste plek te krijgen?!

Wie speelde het vroeger niet of nu misschien nog steeds?

Het blijft leuk, tegelijk ook uitdagend en soms frustrerend; waarom krijg ik niet de juiste vorm, stom spel. En aan het einde gaat het steeds sneller, om gek van te worden. 

In het leven gaat het eigenlijk net zo:

Je bent op weg naar een afspraak bij de tandarts, trapt voor de deur in de hondenpoep, shit.
Vrijdagmiddag komt spontaan een goede vriend langs. Je wilt een lekker toastje met kaasje serveren, maar de koelkast is leeg; je puberdochter heeft alles opgegeten.
Of je bent op weg naar een klant-gesprek, de brug staat open, er is file en je komt te laat. Je pakt je telefoon en de batterij is leeg. 

Waarom overkomt mij dit nu weer?

Hoe vaak zijn er niet dingen die gebeuren waar je geen invloed op hebt, die je als het ware overkomen? En hoe...

Lees meer...

Horseman takes ride on Chicago expressway, tying up traffic

CHICAGO (AP) -- A man who calls himself the "Dread Head Cowboy" was taken into custody after riding his horse on Chicago's Dan Ryan Expressway during the height of the evening rush hour.

Adam Hollingsworth was escorted by a phalanx of motorcyclists Monday as he rode his horse in the expressway's southbound lanes, sometimes at a gallop, for several miles.

On a Facebook Live feed while he was riding, Hollingsworth said he wanted everyone to know kids' lives matter. He added, "until kids' lives matter, nothing else matter."

https://www.facebook.com/KWWL7/videos/379562803039834

Hollingsworth was later charged with reckless conduct, disobeying a police officer, criminal trespass to state supported property, according to state police.

Bron: kwwl.com/2020/09/22/horseman-takes-ride-on-chicago-expressway-tying-up-traffic/?fbclid=IwAR2R-_yvG9tFrntVf0hFcJioakfPsiQs2QHb5ARy0YJh3bmOZyDMUpSomZs

Lees meer...
1 2
Close

50% Voltooid

Start de video