Inspiratie voor jouw succes

Kenmerkend voor echt succesvolle mensen, is een droom, een brandend verlangen, gecombineerd met doorzettingsvermogen & focus vertaald in een plan. 
En allemaal waren en zijn zij bereid hun inzichten, ervaringen en kennis met anderen te delen.

Op mijn reis naar succes en persoonlijke groei, heb ik veel mensen gesproken, ervaringen opgedaan, boeken gelezen en video's gekeken. Hieronder een greep uit waardevolle boeken.
Ben benieuwd welke aanvullende titels jij hebt, laat het me weten!

Plan hier jouw inspiratie-call
Think and grow Rich Nederlands

Think and Grow Rich

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt.

ZO WERKT DE MIND VAN EEN MILJONAIR
Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven
Bestel hier online.

Seven Habits of Highly Effective People

'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey vormt al jarenlang wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen en leert ons hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Covey heeft met zijn boek een miljoenenpubliek bereikt en zijn inzichten over leidinggeven hebben het leven en werken van velen ingrijpend veranderd. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds opnieuw jonge generaties aan te spreken.
Bestel hier online.

Succes, Bernard Tapie

Verliezen bestaat niet!

Bernard Tapie voor velen bekend van Adidas en Olympic Marseille, mag dan wel soms een "boef" zijn geweest, het verhaal er achter inspireert.

De biografie van de ondernemer en 'weldoener' van voetbalclub Olympique Marseille.
 


Bestel hier online.

Ki, Kracht van binnenuit

In het spannende en aangrijpende boek ‘Ki, kracht van binnenuit’ maken we kennis met een gestreste zakenman (Peter) die ogenschijnlijk alles voor elkaar over heeft, maar diep van binnen vastloopt. Om een burn-out te voorkomen is een drastische omslag noodzakelijk. In een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, maakt hij als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki.
Hans Peter Roel schrijft op een praktische en begrijpelijke manier. Hij heeft als missie: mensen sterk maken, zodat ze zelf hun uitdagingen kunnen oplossen. 
Bestel hier online.

The Secret (het geheim)

Auteur: Rhonda Byrne
Je hebt een groot geheim in handen...
Er bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Het werd gezocht, gevonden en weer verloren, het is gestolen en voor veel geld doorverkocht. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden.
Deze grote denkers leren jou nu wat dit geheim inhoudt, en hoe het je leven kan veranderen.
Zij begrepen dat er in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden. 
Bestel hier online.

Succes, Bernard Tapie

Winners dream

In Winners Dream, Bill McDermott—the CEO of the world's largest business software company, SAP—chronicles how relentless optimism, hard work, and disciplined execution embolden people and equip organizations to achieve audacious goals.
Colorful and fast-paced, Bill's anecdotes contain effective takeaways: gutsy career moves; empathetic sales strategies; incentives that yield exceptional team performance; and proof of the competitive advantages of optimism and hard work. At the heart of Bill's story is a blueprint for success and the knowledge that the real dream is the journey, not a preconceived destination.
Bestel hier online.

Het waarderend werkboek

Auteurs: R. Masselink & J Ijbema
Dit praktische werkboek hoort bij het leerboek 'Waarderend Organiseren'. Het staat vol met praktische schema's, oefeningen en tips voor het toepassen van Appreciative Inquiry (waarderend organiseren).
Bestel hier online.

Semco Stijl

Auteur: Ricardo Semler
Lef, doorzettingsvermogen en vertrouwen. Dat is als ondernemer nodig om het roer radicaal om te gooien. Zet een streep door afdelingen, functieprofielen, afdelingsleiders, functioneringsgesprekken en vaste werktijden.
Bestel hier online.

Succes, Bernard Tapie

No story no glory

Als bestuurder, directeur of manager zit je vol verhalen, maar eigenlijk vertel je ze maar zelden. Zeker niet op het werk, daar houd je je liever aan de feiten. Met als gevolg: gortdroge presentaties en speeches. Saaie ‘verhalen’ waarin goede bedoelingen vaak verzanden in veel te veel uitleg en zinnen vol abstract jargon.
Bestel hier online.

De edele kunst van not giving a fuck

Al jaren leren we dat positiviteit het geheim is voor een gelukkig leven. Dat stopt nu.
In "De edele kunst van Not Giving a F*ck" introduceert Mark Manson een nieuwe sleutel tot geluk: stoppen met altijd maar positief zijn en in plaats daarvan leren omgaan met onze tekortkomingen en tegenslagen in het leven.
Bestel hier online.

Elementaire gewoontes

Het maakt niet uit wat je doelen zijn; dit boek geeft je een bewezen manier om jezelf – elke dag – te verbeteren.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Het probleem is het systeem dat je gebruikt. Slechte gewoontes blijf je herhalen niet omdat jij niet wilt veranderen, maar omdat je het verkeerde methode gebruikt.
Bestel hier online.

Succes, Bernard Tapie

Geweldloze communicatie

'Geweldloze Communicatie' helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend.
Bestel hier online.

Vind je Ikigai

Vind je ikigai

Breng het Japanse geheim voor geluk in de praktijk.

We snappen het belang van onze ‘ikigai’, maar hoe vind je hem nou precies?
Een praktische gids waarmee je je ikigai kunt ontdekken en activeren, het concept uit de oude Japanse wijsheid die de wereld aan het veroveren is.
Bestel hier online.

Ikigai

Ikigai

De Japanse geheimen voor een lang, gezond en gelukkig leven.

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan.
Bestel hier online.

Meditation Moments Michael Pilarczyk

Meditation Moments app

Meditation Moments heeft al meer dan 600.000 mensen geholpen om minder stress te ervaren, beter te slapen en positiever te denken. Onze missie is om 100 miljoen mensen een dagelijks momentje rust te laten ervaren! Probeer onze meditaties, programma’s en unieke gecomponeerde muziek en ervaar het zelf. Elke dag weer.
Kan het uit eigen ervaring aanbevelen!

Wil je meer ontdekken?

Vind je Ikigai

Integrale visie

Eindelijk een uiterst toegankelijk boek voor wie een gemakkelijke inleiding wil op Ken Wilber's denken en de praktische toepassing ervan, zowel op persoonlijk als op mondiaal niveau. In fraaie en overzichtelijke kleurenschema's wordt de kern van Wilbers integrale benadering weergegeven. Wat is de integrale visie? De integrale visie brengt samenhangend in kaart wat alle culturen - psychologisch, sociaal en spiritueel - met elkaar gemeenschappelijk hebben.

 

Bestel hier online.

Ikigai

Bewust in zaken

Materiële en spirituele zaken op de werkvloer bijeengebracht. Bekroond boek met eigentijdse uitdagingen Fred Kofman roept in Bewust in zaken ondernemers op om na te denken over wat hen bezielt (passie) en hoe ze dat in hun werk tot uitdrukking kunnen brengen (expressie). "Bewuste" bedrijven presteren bovengemiddeld omdat hun werknemers solidair met elkaar zijn, achter de doelstellingen van het bedrijf staan en gerespecteerd worden.

-> Consious Business, ebook: ISBN 9781591798712
Nederlandse versie alleen 2e hands.

Meditation Moments Michael Pilarczyk

Natuurlijk paardrijden

Natuurlijk Paardrijden. Verzameling aan de losse teugel : harmonie tussen mens en dier. Klaus Ferdinand Hempfling leefde vele maanden in eenzaamheid te midden van een kudde wilde paarden. Hij leerde hun taal, hun gevoelige vorm van communiceren. Mens en paard vinden elkaar als bij een harmonisch dansend koppel. Beide gehoorzamen onzichtbare signalen en handelen alsof zij een eenheid zijn.

ISBN: 9789052102139

Alleen 2e hands verkrijgbaar.

Vind je Ikigai

Paarden liegen nooit

Als je op basis van een vertrouwensrelatie met je paard wil samenwerken kun je beter een passieve leider dan een "alphaleider" zijn. Mark Rashid beschrijft in dit boek overtuigend hoe je de passieve leider van je paard kunt worden.

 

Bestel hier online.

Ikigai

Leren coachen

Leren coachen biedt een basis voor verdere ontwikkeling als coach. De coach is een begeleider die niet alleen het leren stimuleert, maar ook zijn expertise aanwendt om het leerproces op gang te brengen.

Leren coachen is bestemd voor mensen die zich de methodiek van het coachen eigen willen maken: leidinggevenden, personeelsmanagers, opleiders en mensen die collega’s (in mensgerichte beroepen) willen coachen.

Bestel hier online.

Inspiratie voor jouw succes

Op mijn reis naar succes en persoonlijke groei, heb ik veel mensen gesproken, ervaringen opgedaan, boeken gelezen en video's gekeken.
Kenmerkend voor echt succesvolle mensen, is een droom, een brandend verlangen, gecombineerd met doorzettingsvermogen vertaald in een plan. 
En allemaal waren en zijn zij bereid hun inzichten, ervaringen en kennis met anderen te delen.

Plan hier jouw inspiratie-call