Om de hoek en dichterbij dan je denkt....

De Achterhoek – bron van inspiratie

In 2004 vertrokken we vanuit het Groene Hart op zoek naar gemoedelijkheid, rust en ruimte. Onze reis voerde ons oostwaarts door de Betuwe en de regio Arnhem, en eindigde in de Achterhoek. Het hartelijke ontvangst tijdens het jaarlijkse Olburgse feest in het eerste weekend van augustus, staat mij nog helder voor de geest. Jong en oud, inwoners, buurtgenoten en oud-inwoners kwamen samen in de grote tent. Naast het veld stond een kleine kermis met een nostalgische zweefmolen. Gemoedelijkheid en gastvrijheid voerden er de boventoon.
De mensen hier zijn kalm en nuchter. Toen ik hier net kwam wonen, werd me wel eens gezegd als ik ergens tegenaan liep: 'komt wel goed.'

Natuurlijk contact

Van vogelgezang en dartelende reetjes tot grazende koeien in de wei en bij mooi weer de geur van pas gemaaid gras - jeugdherinneringen aan vakanties in Zelhem komen weer boven.
Elke keer als ik terugkom van klanten in het westen van het land en met de pont de IJssel oversteek, overvalt me weer dat vakantiegevoel.
Vertragen in plaats van versnellen, dat is wat hier gebeurt.
Dat is een van de "geheime" ingrediënten die ik heb ontdekt tijdens coaching in de Achterhoek.

Ruimte voor jezelf

Een jonge accountmanager uit Houten, die ik eerst alleen online sprak, wilde nadat hij hierheen was gereisd voor een live afspraak, alleen nog maar persoonlijk afspreken: “het is, naast de waardevolle gesprekken, de verandering van omgeving en een gevoel van rust en ruimte dat mij heldere inzichten geeft.”
En tijdens een sessie met coachen met de paarden ervoer de marketingmanager van een multinationals nog sterker de verbinding met haarzelf; het paard, de natuurlijke omgeving en bijbehorende gesprekken zorgden voor een zachte landing. “...Door de gehaastheid loop je letterlijk en figuurlijk aan jezelf voorbij, nu krijg ik scherp waar ik aan wil werken”.
Zelf ervaar ik dagelijks tijdens mijn wandelingen over de rivierdijk dat de stilte soms een uitdaging is; er is geen excuus meer om niet naar jezelf te luisteren.

Gun jezelf een mooi gesprek

Door de tijd heen heb ik gemerkt dat ruimte en tijd om te luisteren de basis vormen voor mooie gesprekken. Wat ik van de mensen hier herken, net zoals in mijn gesprekken, is de oprechte directheid, zogezegd de koe bij de horens vatten. In Rotterdam noemen ze dat: "Niet lullen maar poetsen!"
Laatst kreeg ik de mooie feedback van een klant: "Barend heeft een scherp luisterend oor, geeft diepzinnige, opbouwende, confronterende en liefdevolle feedback, geeft pragmatische tips voor het hoe en heeft ook nog eens humor. Voor mij een ideale mix om een aantal dijken door te breken. Maar let op: hij zet je aan en laat je er niet mee wegkomen."

 

 

Wil je ook vanuit rust en ruimte jezelf ontwikkelen en durf je de uitdaging aan?
Dan nodig ik je graag uit voor een goed gesprek in de Achterhoek.
Samen ont-dekken wat jou verder brengt!

 

 

 

 

 

Accepteer alleen het beste voor jezelf

Ontdek het systeem dat al tientallen professionals verder heeft geholpen om de beste versie van zichzelf te ontdekken en te leven. Meer plezier, tijd en helderheid wat echt voor jou werkt. 

Ontdek hoe jij je carrière en je leven kan hacken!

✅ De grootse fouten die de meeste professionals maken waardoor ze hun doel nooit bereiken.
✅ De 2 dingen die succesvolle professionals steeds doen en de amateurs laten liggen.
✅ Waarom JIJ het tegenovergestelde moet doen van wat iedereen je vertelt.

Bekijk de video (13min) 👇

Start de video
Close

50% Voltooid

Start de video